Olay, Erzurum'un Palandöken'den sonra ikinci kayak merkezi olan Konaklı'da saat 10.00 sıralarında meydana geldi.
Alp disiplini kayak yarışmaları için Erzurum’a gelen Kayak Milli Takımı sporcuları bu sabah hazırlık antrenmanı için piste çıktı. Kayakçılardan İstanbul’da öğrenci olan Aslı Nemutlu pistte kayarken, ayağından kayak çıktı. Dengesini kaybederek piste düşüp metrelerce sürüklenen ve ağır yaralanan Aslı Nemutlu, hemen Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Aslı Nemutlu, doktorların tüm çabasına karşın yaşamını yitirdi.
KILIÇDAROĞLU'NDAN BAŞSAĞLIĞI
CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Erzurum'da antrenman yaparken dengesini kaybederek düşen ve hayatını kaybeden b'ya rahmet, Nemutlu'nun ailesiyle, Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Dr. Özer Ayık'a başsağlığı diledi.
CHP Basın Biriminden yapılan yazılı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun ALP Disiplini Milli Takım oyuncusu Aslı Nemutlu'nun Türkiye Gençler Kayak Şampiyonası'na hazırlandığı Erzurum Konaklı Kayak Merkezi'nde düşme sonucunda yaşamını yitirdiğini büyük bir üzüntüyle öğrendiği belirtildi.
Açıklamaya göre, Kılıçdaroğlu, Milli Kayakçı Aslı Nemutlu'ya rahmet, Nemutlu ailesiyle Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Dr. Özer Ayık'a, Milli Kayak takımı sporcu ve yöneticileriyle, kayak sporuna gönül veren herkese başsağlığı diledi.
ANAHTAR KELİMELER