Tam Ekran Yap
Üye Girişi
Üye Ol
Ana Sayfa | Hakkımızda | İletişim | Künye | Abonelik | Reklam | Arşiv | Blog |
Politika
Toplum
Eğitim
Hukuk
Dünya
Yerel Yönetim
Ekonomi
İş Dünyası
Sağlık
Kültür Sanat
Örgütlenme
Güncel
Çevre
Yaşam
Teknoloji
Kazete Mazete
Yazarlar
PsikoKadın
Abonelik
Linkler
Abonelik
Reklam
Arşiv
İletişim

HABERLER - Politika   

Haberi Paylaş 30-Ocak-2010 Cumartesi

Şiddet mağduru kadın için stüdyo daireler
Devlet Bakanı Kavaf şiddet mağduru kadınların çocukları ile kalabilecekleri stüdyo tipi konut yapacaklarını söyledi

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, konuk evlerinin dışında, TOKİ ile işbirliği yaparak şiddet mağduru kadınların çocukları ile  kalabilecekleri stüdyo tipi konut yapacaklarını açıkladı.

Nevşehir’de düzenlenen Aile Çalıştayı’na katılan Bakan Kavaf, yaşadığı şiddet nedeniyle kadın konuk evlerinde barınmak zorunda kalan kadınlara yönelik AB ile ortaklaşa yürüttükleri bir proje ile kadınların çocukları ile birlikte kalabilecekleri stüdyo konutlar yapacaklarını anlattı.

Bakan Kavaf, “Türkiye genelinde 52 kadın konuk evi var. Gidecek hiçbir yeri olmayan kadınlarımızın sokakta kalmama adına aynı zamanda onlara rehabilitasyon destek hizmeti verebileceğimiz şekilde konuk evlerimizi açıyoruz. İhtiyaç olan yerlere de tekrar açmaya devam edeceğiz. Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu, AB ile yaptığı proje kapsamında konukevlerimizden sonra kadınlarımızın kendi ayakları üzerinde durabilmesini sağlamak amacıyla çocuğu ile kalabileceği stüdyo daireleri TOKİ ile anlaşmak suretiyle inşa edeceğiz. Sığınma ve konuk evleri bir ara istasyondur aslında. Kadının sonraki hayatını düzenli hayata geçinceye kadar rehabilite edildiği, çocuğu ile birlikte güvenli bir ortamda barınmasını sağlayan bir ara istasyondur” diye konuştu.

Televizyon dizi ve filmlerinin toplumu olumlu davranışa yönlendirmek ve olumlu davranışı pekiştirmek gibi sosyal  sorumluluğunun olduğunu vurgulayan Kavaf, ancak birçok film ve dizide ters mesajlar verildiğini söyledi.


Habere Yorum Yaz


Diğer Politika Haberleri

Bilgehan: 'AB projesi Cumhuriyet projesi'
Kılıçdaroğlu- Baykal elele
CHP’li kadınlara AKP'lilerden dayak !
Referandumda 900 bin kişi boykot derse 'Hayır' çıkar
CHP'nin en sıra dışı kadın saymanı
Kılıçdaroğlu'ndan Fethullah Gülen'e mesaj
Kışanak: Diyalog Öcalan’la kurulmalı
"Yetmez Ama Evet"çilerden linç girişimi
'Hayır'lar kıl payı önde
Olay afişin sahibi bulundu

Cumhuriyet Blv. No:161 Kat:3 Martı Apt. Alsancak - IZMIR
Telefon: 0232 463 63 00 Pbx. Faks: 0232 463 53 03
http://www.kazete.com.tr | kazete@kazete.com.tr