Erzurum'da yoldan geçen evli ve üç çocuklu kadına
"Erkek nasıl olur gel sana göstereyim" diyerek sözle taciz eden mahalle bakkalı, 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Köse Ömer Mahallesi'nde oturan evli ve üç çocuk annesi Ç.N. (28), yoldan geçerken aynı mahallede bakkal dükkanı işleten Sadrettin G. (37), 'Erkek nasıl olur sana göstereyim. Gel benimle ol' diyerek sözlü cinsel tacizde bulundu.
Kadının şikayeti üzerine gözaltına alınan ve ilk sorgusundan sonra çıkarıldığı Sulh Ceza Mahkemesi'nde tutuklanarak cezaevine konulan mahalle bakkalı Sadrettin G. hakkında Erzurum 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'basit cinsel saldırı' suçundan hakkında 7 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.
Suçlamaları kabul etmeyen Sadrettin G., "Kadını tanımam, ismini de bilmem ben beş vakit namazımı kılan bir vatandaşım" diyerek taciz iddiasını yalanlasa da mahkeme heyetini inandıramadı.
Mahkeme heyeti, tutuklu Sadrettin G.'yi 'sarkıntılık anlamına' gelen sözler sarf ederek 'basit cinsel saldırı' suçunu işlediği gerekçesiyle eylemine uyan TCK'nın 102/1 madde kapsamında 3 yıl hapis cezasına çarptırdı. Hükümle birlikte Sadrettin G.'nin tutukluluk halinin devamına karar verdi.
'ERKEK NASIL OLUR SANA GÖSTEREYİM' SÖZÜ CİNSEL TACİZ
Cumhuriyet Savcısı'nın verdiği karar mütaalasının ardından mahkeme heyeti, sanık Sadrettin G. hakkında verdiği gerekçeli kararında şu görüşlere yer verdi:
"Yapılan yargılama sonunda sanığın savunmasına katılan ve tanık anlatımları ile tüm dosya kapsamında dikkate alındığında, ailesinin ekonomik durumu iyi olmayan katılan Ç.N.'nin işyerinin önünden geçtiği sırada Ç.N.'ye sözlü tacizde bulunarak "Erkek nasıl olur sana göstereyim' Gel benimle beraber ol' diyerek sarkıntılık anlamına gelecek sözler söylediği fakat bu eyleminin devamına, sözlü sarkıntılığa uğradığını eşine anlattığı ve aynı yerden müşteki eşi ile birlikte geçerken sanığın tekrar müştekiye yaklaşarak cinsel içerikli sözler söylemesi üzerine polis merkezine giderek şikayetçi olduğu, bu şekilde sanığın eyleminin 'Erkek nasıl olur sana göstereyim' sözlü cinsel taciz saldırı boyutuna ulaştığı, anlaşılmakla hakkında hüküm kurulmuştur" görüşü belirtildi.
ANAHTAR KELİMELER